Aktivnosti na šoli

 

V letošnjem šolskem letu smo z okroglo mizo obeležili pomembno obletnico - 42. leto, odkar je naša šola začela sodelovati v projektu Mladi za Celje.  

Priprave na vsebinski del okrogle mize so se začele v sredini meseca avgusta. Najprej sva z mentorjem izbirala gostjo. Najprimernejša gostja je bila gospa Karmen Seljak, ki se je takoj odzvala na povabilo. Gospa Seljak je sama sodelovala v projektu Mladi za Celje, kjer je izdelala raziskovalno nalogo, ki je dosegla odličen rezultat, saj se je njena naloga uvrstila na državni nivo. 

Sledilo je ustvarjenje in oblikovanja obveznega teksta ter vprašanj. Hotela sem, da pridobim čim več nasvetov, ki bi lahko pomagali meni ali pa mogoče kateremu mojemu vrstniku pri pisanju raziskovalne naloge. Želela sem tudi izvedeti, kako je potekalo njeno raziskovanje in s katerimi problemi oziroma padci se je spopadala v času raziskovanja. Nato je sledilo popravljanje oziroma urejanje besedila, pri katerem me je vodil mentor. To sva urejala na daljavo preko MS Teamsa. Za končen pregled oziroma lektoriranje teksta sva povabila k sodelovanju  profesorja Andreja Jenuša. Ker so dnevi hitro minevali, sva poiskala tehnično ekipo, ki so jo sestavljali profesor Daniel Berden, profesorica Nina Lobe Selič ter Matej Koren. Tehnična ekipa je naredila izjemno delo kot češnja na torti. 

24. septembra na dan Dneva raziskovalcev smo izvedli okroglo mizo preko kamere kot smo načrtovali. Imela sem veliko treme, saj nikoli nisem sodelovala v takšnem projektu in je to bilo zame nekaj novega. V okroglo mizo sem vložila veliko dela, predvsem pa truda. Z okroglo mizo sem želela dijakom predstaviti projekt Mladi za Celje ter mogoče koga navdušiti nad raziskovanjem.   

Vesela in predvsem ponosna sem bila, da me je mentor profesor Peter Čepin Tovornik izbral za ta projekt in verjel vame ter podpiral. Pri snovanju okrogle mize sem se veliko zabavala ter nekaj novega naučila, kar največ šteje. Upam, da sem koga navdušila nad raziskovanjem, saj je raziskovanje pomembno za življenje. Z njim se veliko novega naučimo ter širimo obzorje znanja. Mentorju ter vsem, ki so pomagali, da smo s skupnimi močmi ustvarili okroglo mizo, se še enkrat iz srca zahvaljujem za njihov trud ter pomoč, saj brez njih ne bi mogli izpeljati okrogle mize. 

Valentina Mužerlin, 3. C 

Priporoči prijatelju: 

Preberite še

 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.