Aktivnosti na šoli

 • Kulturne prireditve
 

Kulturne prireditve

V letošnjem šolskem letu bomo poskrbeli za to, da bo kulturna dejavnost na šoli čim bolj raznolika. Vanjo bomo vključili vse tiste dijake, ki se v prostem času ukvarjajo z glasbo, s petjem, plesom ter z likovnim in literarnim ustvarjanjem.

Pri pripravi različnih kulturnih dogodkov na šoli bodo sodelovali predvsem dijaki 1. in 2. letnikov.

Posebno pozornost bomo posvetili dijakom, ki pišejo pesmi in prozo. Njihova dela bomo objavili v šolskem literarnem glasilu Virus. Dijaki novinarskega krožka bodo preko šolskega radia Bacil pripravili zanimive in aktualne oddaje, poročali o dogajanjih na šoli ter o dosežkih naših dijakov na tekmovanjih.

V sklopu kulturniških delavnic bomo v decembru pripravili otroško predstavo. Ogledali si jo bodo otroci zaposlenih na SZŠ Celje, predvidevamo pa, da tudi v DU Celje in SB Celje.

V počastitev kulturnega praznika bomo z dijaki višjih letnikov izvedli kulturni program, nižji letniki pa si bodo ogledali umetniški film ali gledališko predstavo.

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester bomo sodelovali s kulturnim programom na osrednji prireditvi v Narodnem domu.

Poleg tega bomo sodelovali s kulturnim programom ob prazniku Mestne četrti Slavko Šlander, na božično-novoletni prireditvi v DU Celje in Psihiatrični bolnišnici Vojnik, ob podelitvah certifikatov NPK, na prireditvi Tek, hoja za zdravje v Žalcu, ob zaključku prostovoljstva v DU Celje …

Dijaki si bodo ogledali gledališke predstave v okviru šolskega gledališkega abonmaja. Tisti, ki bodo želeli obogatiti znanje na literarnem in slovničnem področju, se bodo udeležili državnega tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Poskrbeli bomo tudi za zanimiva predavanja ter za ure filmske vzgoje.

V avli Splošne bolnišnice Celje bodo tudi letos razstave iz različnih strokovnih področij. Pripravili jih bodo dijaki skupaj s svojimi mentorji.

Želimo si tudi srečanj s pomembnejšimi kulturnimi delavci. Ogledali si bomo razstave v muzejih in se udeležili kulturnih prireditev ob posameznih priložnostih.

 

   
   

  Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
  Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

  Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.